אני אוהב עץ רהיטים וכלי עבודה. הבלוג הזה ידבר בהם ובעוד נושאים המעניינים מעצבים נגרים רסטורטורים וציידי מציאות; אני הוא שילוב של כולם יחדיו. אספר על הספרים שאני מכבד, קישורים לאתרים שהשכילו אותי, פורומים וחנויות בהם ניתן לרכוש ציוד, חומרי גלם וכלי עבודה. לכל מי שאוהב את החומר המרוכב הטבעי מכולם, חומר בר-קימא המתחדש כל בוקר מחדש וההופך למוצרים שאנו עושים בהם שימוש או מביטים עליהם בהנאה, מוזמן לבקר בבלוג הזה מעת לעת.

יום שני, 28 במרץ 2016

טמבוריה יוצאת דופן בגבעתיים וחנות אחת ומיוחדת בעיירה הדסון

אחת החנויות שאני דואג לפקוד בביקוריי בארץ היא חנות כלי העבודה השרברבות והצבעים של מרים וולפמן ברחוב כצנלסון 8 בגבעתיים, טלפון 03-7311072. זו חנות מיוחדת כיוון שעדיין ניתן למצוא בה כלי עבודה איכותיים ונדירים שנכחדו משאר החנויות בארץ. בחנות זו קניתי לפני שמונה עשרה שנים מקצועות סטנלי תוצרת אנגליה בעלי ידיות עץ ארוזים בקופסת קרטון כתומה, קליבות החורט, מפסלות גילוף תוצרת גרמניה, ומסור מתוצרת אקליפס. יתכן וסמיכות החנות לאיזור התעשיה הישן של נחלת יצחק שירד מגדולתו, או כיוון שבעלי החנות לא עמלו באגרסיביות יתרה לגרש מהמדפים פרטים שלא נמכרו ומתוך הרגל או אהבה החליטו לשמש להם בית, זכיתי אני להנות מהמלאי שקפא על שמריו. אם החנות פתוחה עדיין, אני בטוח שמאחורי הדלפק, על המדף העליון ביותר או זה שמתחתיו, זה שמצריך תיפוס על סולם, ימצאו המקצועות האחרונים. אילו מקצועות שיוצרו באנגליה בשנות השבעים ושאיכותם הכללית טובה מאוד.
שווה לבקר בחנות אבל קחו בחשבון ששעות הפתיחה מצומצמות. אם אינני טועה החנות נסגרת בסביבות שתיים וחצי בצהריים.
אם תחליטו לבקר בה היו ממוקדים, מרים לא סובלת שיהויים ותהיות ארוכות. ואם קניתם משהו מעניין שתפו אותי במידע ובתמונה כדי שאראה את פרי עמלכם לקוראי הבלוג.
ובעניין החנות בהדסון, ניו יורק... זו אחת מחנויות כלי העבודה והפירזול האחרונות שאינה שייכת לרשת ושבה תוכלו למצוא מכמני עבר מרהיבים. כתבתי עליה וערכתי מצגת שקופיות בבלוג שלי בPopular Woodworking


יום ראשון, 20 במרץ 2016

בניית מסור למתכת ועץ במו ידיכם, חלק ג׳ וד׳

בשבועיים האחרונים פירסמתי את שני החלקים האחורונים בסיפור בניית המסור.
בחלק ג׳ אני מראה דרך פשוטה ובטוחה לביצוע סינים בקורה האופקית של המסור. בחלק האחרון אני מראה איך מעבדים את הקורות בעלות הפינות והקווים הישרים לחלקים מעודנים יותר על מנת שיהיו נוחים להחזקה ויפים לעניים.

חלק ג׳

חלק ד׳