אני אוהב עץ רהיטים וכלי עבודה. הבלוג הזה ידבר בהם ובעוד נושאים המעניינים מעצבים נגרים רסטורטורים וציידי מציאות; אני הוא שילוב של כולם יחדיו. אספר על הספרים שאני מכבד, קישורים לאתרים שהשכילו אותי, פורומים וחנויות בהם ניתן לרכוש ציוד, חומרי גלם וכלי עבודה. לכל מי שאוהב את החומר המרוכב הטבעי מכולם, חומר בר-קימא המתחדש כל בוקר מחדש וההופך למוצרים שאנו עושים בהם שימוש או מביטים עליהם בהנאה, מוזמן לבקר בבלוג הזה מעת לעת.

יום חמישי, 16 במאי 2013

עיצוב חדש לקרשי חיתוך מעץ שאני בונה

בין הדברים שאני בונה שמור מקום של כבוד גם לקרשי חיתוך. אני אוהב את הטבעיות של קרשי עץ, את השילוב של עץ אם אוכל (גבינות, לחם, ירקות) ואת החביבות שבה נוהגים משטחי עץ בסכינים. במטבחינו מספר רב של קרשים מעץ, רבים מהם בניתי בעצמי. הקרשים שלי מוצגים גם במספר גלריות. במשך השנים פיתחתי שני עיצובים ראשיים. הראשון כולל ידית חרוטה הנעוצה בראש הקרש והשני כולל פרט תליה וחבל. לאחרונה שכללתי את פרט התליה אף יותר. כיום הוא כולל חור רחב ושתי תעלות נצבות לו. התעלות מארחות את  חבל התליה ובכך מאפשרות לקרש לנוח ביציבות על השולחן או השיש בעת השימוש.
בחודש האחרון נוספה עוד חנות המציגה אותם למכירה (Pod) ולכבוד זאת פירסמתי רשומה וצילומים בבלוג שלי באמריקן וודוורקר
קריאה מהנה..



יום רביעי, 15 במאי 2013

בתיה עוזיאל מלכת המלאכה והאמנות מציגה בתערוכה חדשה בת"א

לכבודה של בתיה עוזיאל נאצרה בת"א תערוכה חדשה. תערוכת "הכינותי בדיעבד"  - מחווה לעבודותיה של עוזיאל, מציגה עבדות אמנות ומלאכה מצויינות . בתיה  התראיינה לYnet והווידאו שווה צפיה. אותי ריגש במיוחד התיאור שלה מדוע ואיך היא חשה צורך לתפח ולשקם חפצים ישנים שמצאה ברחוב (גם שבורים ומרוטים) ובעזרת קסמיה להשיב להם את כבודם שאבד, ליפות אותם ולשלב אותם אם חפצים אחרים במלאכת מחשבת של אמנות מקורית.

יום שלישי, 14 במאי 2013

העטים של ג'וליאן אשכנזי מגיעים רחוק

ג'וליאן אשכנזי הוא אמן וחרט עץ. הוא הכין סידרה נאה של עטים מעץ עבור משכן נשיאי ישראל בבירה. אחד מהם שימש את נשיא ארה"ב ברק אובמה לכתיבת כמה שורות בספר האורחים במשכן בעת ארוחת הערב שערך לכבודו שמעון פרס לפני כחודשיים.
הנה כמה תמונות של עטים שג'וליאן חורט ובינהן גם העט שנחרט לשמעון פרס.






וזה העט שהכין למשכן הנשיא.



יום חמישי, 9 במאי 2013

רהיט מקסים של גיל ארד

גיל ארד המורה והאמן, שלך לי לינק לאלבום תמונות מכוונן של פרוייקט שזה עתה גמר לבנות.
גדולתו של הפרוייקט היא בשימוש המושכל והמקורי בריהוט ישן וזנוח (במקרה שלנו מדובר ברהיטי חוץ מטיק) על מנת להפכם לפרוייקט חדש ויפה. האלבום של גיל הוא אוצר של מידע והשראה שיאפשר לכם לעקוב אחרי כל שלב ושלב של מלאכת הבניה. אין ספק שגיל ראוי להערכה על הפרוייקט הזה. כל הכבוד!

הנה צילום של הארונית החדשה ולאחריו צילום החלקים שמהם היא נבנתה.
לצפיה באלבום של גיל לחצו על הקישור: הארונית של גיל



יום ראשון, 5 במאי 2013

רהיט קרטון של אחד מתלמידי


יש משהו די מרתק ברהיטי קרטון. הם קלי משקל ביחס לנפחם, הם עשויים מחומר זול שניתן להשגה - אף בחינם. הנוכחות העיצובית שלהם בחלל החדר מרשימה, טכנולוגיות הבניה והעיבוד להם אנו נדרשים פשוטות ו"סלחניות" ושיטות החיבור וההדבקה קלות להפליא.

רהיטי קרטון שייכים לשלוש או ארבע משפחות
1. רהיטים הבנויים כגוש מפוסל. ז"א אנו בונים גוש גדול ועבה (לפעמים מספר תתי גושים) של קרטון גלי ולאחר מיכן מפסלים אותו. בעזרת מסור סרט גדול, מסור יד, וכו' אנו מחסירים ממנו חלקים עד לקבלת הרהיט.
2. רהיטי "אוריגמי". כאן אנו מקפלים יריעת קרטון גלי ומארגנים את הפאות שלה למערך הנדסי היודע לשאת משקל ולתפקד כרהיט.
3. רהיטי צלעות. אלו רהיטים המורכבים ממחיצות עבות הבנויות ממספר של שכבות קרטון. המחיצות נתחבות אלו לאלו בעזרת חריצים וזיזים בדומה לדרך בה שיני מסרקים מוצלבים ונלכדים זו בזה.

הנייר והקרטון הם יריעות של סיבים דחוסים (תאית). בדומה למבנה הלבד המורכב מסיבי צמר, נייר וקרטון הם מארג של סיבים קצרים הרבודים זה אל זה וקשורים אחד אל השני בכוח חיכוך.  התאית היא סיב צמחי, למעשה אילו אותם הסיבים שמרכיבים את הקרשים ושאר מוצרי העץ בהם אנו עושים שימוש. אך בניגוד לעץ שבין תאי הסיבים שלו יש דבק מלכד (ליגנין) האוחז אותם ומקנה להם חוזק ועמידות במים, בקרטון ובנייר אין דבק שכזה והכוח המוקנה למבנה ההקרטון והנייר תלוי ביכולת הסיבים להאחז זה בזה כיריעה.
קרטון גלי הוא כריך של שלוש שכבות נייר כשהאמצעית קופלה גלים גלים. היריעה המרכזית הגלולה מקנה לקרטון נפח או גובה סטטי (מושג מתחום הנדסת הבניה) והיא שמאפשרת לו יכולת נשיאת משא והתנגדות לכיפוף.

עיצוב שימושי בקרטון הוא תחום שמעניין אותי כבר זמן רב. את אחד הקורסים לעיצוב רהיטים שהעברתי בשנקר הקדשנו אך ורק לעיצוב רהיטי קרטון בשיתוף עם מפעל נייר ואריזה מפורסם ורבים מעבודות הסטודנטים שלי זכו לפירסום על גבי מגזנים ועיתונים מובילים כמו: בניין ודיור, נישה, ובית ונוי, מעריב, ולאישה.

כיום אני מלמד, בין השאר, קורס עיצוב ובניה בקרטון בברוקלין שבניו יורק.
ג'ייסון, אחד מתלמידי בקורס ביקש לבנות שולחן קטן ומתקפל. הוא חיפש ומצא שירטוטים של שולחן קרטון מתקופת מלחמת העולם השניה, שינה והתאים את העיצוב לצרכים שלו ולבסוף חתך וקיפל שולחן לתפארת. הכנתי סרטון Youtube המראה את התהליך ואני מקווה שתהנו מהצפיה בו.