אני אוהב עץ רהיטים וכלי עבודה. הבלוג הזה ידבר בהם ובעוד נושאים המעניינים מעצבים נגרים רסטורטורים וציידי מציאות; אני הוא שילוב של כולם יחדיו. אספר על הספרים שאני מכבד, קישורים לאתרים שהשכילו אותי, פורומים וחנויות בהם ניתן לרכוש ציוד, חומרי גלם וכלי עבודה. לכל מי שאוהב את החומר המרוכב הטבעי מכולם, חומר בר-קימא המתחדש כל בוקר מחדש וההופך למוצרים שאנו עושים בהם שימוש או מביטים עליהם בהנאה, מוזמן לבקר בבלוג הזה מעת לעת.

יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

הפנינג הנגרות השני בקיבוץ תובל

נגריית "פשוט" של מולי מקיבוץ תובל' וכמה חברים נוספים -- נגרים,חרטי עץ וגלפים, אירגנו הפנינג של נגרות ועץ בגליל. זה היה ההפנינג השני, וכבשנה שעברה האירוע היה מוצלח ומעניין. חברי צביקה פיבלמן שלח לי תמונות שאותן פירסמתי בבלוג שלי באמריקן וודוורקר.

אני שמח לפרסם עבודות של חברים מהארץ בבלוג האמריקני שלי. שילחו לי תמונות טובות של פרוייקטים שבניתם -- כולל תהליך הבניה --  ואשמח לתת לכם במה בבלוגים שלי.



יום שבת, 29 באוקטובר 2011

מכושפות בטורנוטו

זה עתה פירסמתי בבלוג שלי באמריקן וודוורק סיפור חביב על אביזר הכרחי שבניתי עבור הבנות של חבר הגר בטורונטו קנדה. בעוד יומיים נחגג כאן ברוב לחש וקסם חג כל הקדושים והבנות שאמורות להתחפש למכשפות היו חסרות רק חפץ אחד - מקל קסמים.


יום חמישי, 27 באוקטובר 2011

תערוכה על ראשית תנועת ה Studio בארה"ב

בשבוע שעבר ביקרתי בפתיחת תערוכה במוזיאון לאמנות ועיצוב במנהטן Museum of Art and Design
התערוכה סקרה את ראשית תנועת הסטודיו בארה"ב, החל מסוף שנות הארבעים ועד סוף שנות השישים. בתקופה זו, מיד לאחר תום מלחמת העולם השניה, חוזרים חיילים משוחררים לארה"ב מכל רחבי העולם. חיילים וחיילות אילו שראו עולם והיו חשופים לתרבויות אחרות מתקבלים לאוניברסיטאות וגודשים את מחלקות הכנדסה, עיצוב המוצר, כאמנות וגם המלאכה. ארה"ב משנה כיוון תעשיייתי: מיצור צבאי אינטנסיבי -- לבניית פרברים וחברה צרכנית.
תחום עיצוב המוצר זוכה להכרה כדיסיפלינה אקדמית ויחד עם זאת מתחוללת גם תופעה של חזרה לפשוט ולאינטואטיבי. מספר אמנים ובעלי מלאכה מתחילים בנסיון לחרוג משיגרת היצירה הטיפוסי לתחומם. הם סטו מתפיסת העיצוב השליטות ולא חששו מלנסות וולאתגר את קנון העיצוב הסטנדרטי של מודרניזם ותיעוש מחד גיסא, או חזרתיות על דוגמאות ומוטיבם מהעבר הרחוק מאידח גיסא. עבודותיהם משופעות בצורות וצבעים טבעיים. הם בנו אותם תוך שימוש בטכנולוגיות יצור ידנייות ובניית מוצרים יחידניים או בסדרות קטנות. מגע היד האנושי הקנה לעבודות מראה מובדל -- גם אם הם נעשו בנול (אריגה) או באובניים (קרמיקה) הם נושאים סימני יחוד של טביעת אצבע או יד האומן תרתי משמע.

לתערוכה נבחרו כ200 עבודות מהתחומים הללו: זכוכית, עץ ורהיטים, קרמיקה, מתכת, תכשיטים, אריגה, עיצוב גרפי.
בחרתי לצרף תמונה של רהיט יוצא דופן שנכלל בתעורכה. לצפיה בתמונות נוספות בקרו ברשומה שפירסמתי באמריקן וורוורקר. התערוכה ננעלת ב15 בינואר.

בתמונה כיסה מגזרי ברוש שניבנה ב1968 ע"י J.B. Blunk


J.B. Blunk (1926–2002)
Scrap Chair, 1968
Cypress




יום שלישי, 25 באוקטובר 2011

שלאק, (שלק) והכימיה של התגבשותו הלא רצויה בזמן אחסנה

יואל (ג'ואל) מוסקוביץ' מTools For Working Wood בברוקלין, ניו-יורק, מספר בבלוג האחרון שלו שהוא מצא את הסיבה האמיתית מדוע פתיתי שלאק נתול-שעווה (שלאק טהור שקוף ואיכותי ביותר) נוטה להתגבש ולהתמצק באחסנה. ההתגבשות גורמת להרס הפתיתים ונובעת משתי סיבות: חום וחמצן.  החמצן הוא ההרסני מבין השניים. החמצן חודר לפתיתים ומחמצן אותם, דבר שמקשה ואף עלול למנוע את המסתם באלכוהול. שלאק מחומצן לא יתמוסס ואינו יכול לשמש כחומר ציפוי לרהיטים. חום מרכך את הפתיתים ומדביק אותם אחד לשני.
ההמלצה של ג'ואל היא לשמור שלאק נתול-שעווה במיכלים אטומים לחמצן בתא הקירור במקרר.
פתיתי שלאק המכיל שעווה מוגנים הרבה יותר מפני תופעת החמצון. החמצן מתקשה לחדור את השעווה המגינה על השלאק. אך שימוש בשלאק המכיל שעווה אינו אידיאלי. השלאק כהה יותר ואם אנו מעוניינים לישם על שלאק זה שיכבת לכה אחרת ניתקל בבעיה: השעווה שבשלאק תפגום ביכולת שיכבת הלכה מלהאחז בה.
הנה הלינק למאמר של ג'ואל באנגלית

יום שבת, 22 באוקטובר 2011

רעיונות ודרכים חכמות להשחזה של כלי נגרות -- מאמר מ American Woodworker

המאמר הזה פשוט מצויין!
תמונות ברורות והסברים מדוייקים. לטום קספר, כותב המאמר ועורך מגזין Woodwork, יש כמה רעיונות וקיצורי דרך מרתקים שהופכים את תהליך ההשחזה וההשאה למהיר ומדוייק יותר. אהבתי במיוחד את הפטנט שלו לשימוש ברצועת (חגורת) שיוף, מתיחתה והפיכתה למשטח ישור לגב המפסלות וסכיני המקצועה שלנו.



הנה הלינק:
המאמר של טום קספר על השחזה

יום שני, 17 באוקטובר 2011

אסטרטגיות לחיבור חלקים שהתנתקו כחלק מתהליך השיפוץ של רהיטים ישנים

מועדים לשמחה,

לפני כמה שבועות כתבתי על שיפוץ השידה של שרון עמרם. בשבוע שעבר פירסמתי את הגירסה האנגלית בבלוג שלי באמריקן וודוורקר. לגרסה האנגלית הוספתי כמה אייורים המתארים את השיטות השונות לחיבור חלקים שפעם היו מחוברים והיום התנתקו. במקרים בהם לא ניתן או לא רצוי לפרק את הרהיט המשופץ לגורמים (על מנת להדביקם מחדש בצורה אופטימלית) חייבים לנקוט בדרך ביניים. להחדיר דבק למרווחים שנפערו בין החלקים וללחוץ את החלקים מחדש עד למיצוק הדבק. הוספת ברגים לחיבור הרעוע תשפר את עמידותו לאורח ימים.
לצפיה בשאר האייורים ובגירסה האנגלית הקליקו כאן.


יום שבת, 15 באוקטובר 2011

עוד סידרת סירטוני הסבר על בניית פרוייקט בעץ מבית FineWoodworking


אני מקווה שהסירטונים האילו יענינו אתכם, כי אותי הם מרתקים. אתה/את יושב בניחותה ורואה איך לוח עץ הופך לרהיט מקסים. מזכיר קצת תוכנית בישול (כבר השתמשתי באנלוגיה הזו פעם) שמהצפיה בה אנו נהנים ללא קשר אם אנו מתכוונים לחזור על המתכון במדוייק. מספיק רק שנלמד דבר אחד או שניים ושאולי נאמץ חלק מהידע שרכשנו לביצוע הפרוייקט הבא שלנו, וכבר הרווחנו בגדול.

אני מקווה שהלינק יפתח ותוכלו לצפות ללא הרשמה כמנויים. מינוי למהדורה האלקטרונית של המגזין אינו יקר אבל אני חושב שצפיה בסדרות הווידאו הלימודיות שלהם אינה מחייבת מינוי למגזין?
אנא כיתבו לי אם הלינק לא עובד.
גארט האק בונה שולחן מקסים

יום שני, 10 באוקטובר 2011

"השולחן של תרצה", עבודה של גיל ארד

גיל ארד הוא נגר ישראלי שעובד בעץ גושני. בשבוע שעבר הוא שלח לי תמונות של שולחן אוכל גדול שבנה. השולחן ניראה מאוד מעניין.
חלק גדול מהמחברים חשופים, ומציגים לראווה את איכות הביצוע הטובה של גיל. אל מנת לרתום בחוזקה את מחברי קושרת האורך התחתונה שבין הרגליים, השתמש גיל במחבר סין ונקב טרוז. הסין אמנם נכנס לנקב באפיצות (מרווח תנועה) מנימלי - כראוי, אבל כדי לחזק את אחיזתו בנקב אנו משקעים בו שני טריזים (יתדות) שמרחיבים אותו ומהדקים אותו היטב לדפנות הסין. הוספות הטריזים אף מוסיפה הידור למחבר. החדרת יתדות בעלות גוון המנוגד לגוון הסין (ראו תמונה) משדרגת את הפתרון ההנדסי הנכון, והופכת אותו למוקד של עניין ותשומת לב וויזואלית.

והנה תמונה של הסדנה של גיל





יום חמישי, 6 באוקטובר 2011

טיפים נהדרים למשפצי רהיטים -- חובבים כמקצוענים




מאמר הדן בשיפוץ רהיטים פורסם באמריקן וודוורקר ואני ממליץ לכל המתעניינים לקרוא ולשמור.
במאמר תמצאו שיטות שונות לחיזוק מבנה ומחברים של רהיטים רעועים, ישנים ופגומים.
לחצו על הקישור הזה