אני אוהב עץ רהיטים וכלי עבודה. הבלוג הזה ידבר בהם ובעוד נושאים המעניינים מעצבים נגרים רסטורטורים וציידי מציאות; אני הוא שילוב של כולם יחדיו. אספר על הספרים שאני מכבד, קישורים לאתרים שהשכילו אותי, פורומים וחנויות בהם ניתן לרכוש ציוד, חומרי גלם וכלי עבודה. לכל מי שאוהב את החומר המרוכב הטבעי מכולם, חומר בר-קימא המתחדש כל בוקר מחדש וההופך למוצרים שאנו עושים בהם שימוש או מביטים עליהם בהנאה, מוזמן לבקר בבלוג הזה מעת לעת.

יום חמישי, 29 בדצמבר 2011

בניית בתים מעץ בשיטה היפנית: היי טק במיטבו

הסירטון הבא מציג איך מפעל מתועש אחד וכמה עובדים מצליחים להכין חלקים מוכנים מראש המשמשים לבניית בתי עץ ביפן. בתהליך מדהים מרתק וטכנולוגי בא לעולם מוצר סביבתי, חזק ועמיד ביותר לרעידות אדמה הבנוי ממשאב מתחדש (עץ). במפעל מיוצרות קורות ועמודים הנישלחים לאתר ממומספרים ומוכנים להרכבה. החיבורים הם חיבורי זנביונים (שקע תקע). לאחר שהחלקים יוצרו ונשלחו לאתר הבניה מוקם הבניין. כל בעלי המקצוע העמלים איש איש בתחומו על תכנון ובניית הבית (כולל האדריכלים ומעצבי הפנים) לוקחים חלק במלאכת ההקמה שאורכת יום אחד..
מוציינות יפנים במיטבה!
תענוג לראות את הסרטון.
לחצו כאן לצפיה בסרטון

יום רביעי, 28 בדצמבר 2011

עיצובו ובנייתו של שרפרף מדרגה - חלקים ד' וה'

בחלק ד' אני דן בנושא עיצוב השרפרף. על מנת להפוך את פרוייקט השרפרף להתנסות בונה ואפקטיבית, הן בדרכי נגרות והן בעיצוב, ביקשתי מהתלמידים לשמור על פרופורציות מבנה, מידות ותבנית חיבורים אחידה, אך יחד עם זאת עודדתי אותם לנסות ולסגנן את מעטפת השרפרף ולאפיין אותה על פי דרכם.
השרפרף הבסיסי הוא די "מרובע" אך בהתערבות קלה של מסור סרט המונחה ע"י חזון עיצובי מגובש ניתן לסגנן אותו מאוד.
הנה רישום המסביר זאת: מצד שמאל נראה גב השרפרף לפני העיבוד הצורני והסגנוני. מצד ימין דוגמא מסוגננת מאוד המזכירה צורות מהלקסיקון הברוקי. שתי הדוגמאות מהמרכז ושמאלה מזכירות עיצוב שייקרי.
לצפיה בדוגמאות נוספות ולקריאת הסברים הקליקו על  הקישור הזה.
חלק ה' מספר על תהליך ההרכבה של השרפף ועל הדרך הנכונה להתאמת חלקים לפני ההדבקה.
הנה הקישור:
חלק ה' - הדבקה


עיצובו ובנייתו של שרפרף מדרגה - חלק ג'

בחלק השלישי אני מספר על תהליך יצירת חריצי האורך והרוחב ועל התאמת החלקים לחריצים.
לקריאה ולצפיה בתמונות ולרישומים נוספים הקליקו על הקישור הזה.

יום שבת, 24 בדצמבר 2011

עיצובו ובנייתו של שרפרף מדרגה - חלק ב'


בחלק השני בסידרת הרשומות שכתבתי על עיצוב השרפרף דנתי בחשיבות הניסור הנכון ובדרכי הדבקה. כשרוצים לחבר שני חלקים יחדיו ליצירת משטח רחב מנסרים תחילה את החלקים למידות ארוכות מהדרוש. אחר כך מדביקים וכולבים אותם, ולאחר שהדבק יבש מקציעים או משייפים אותם. רק אז מנסרים את החלק הרחב שנוצר למידות הסופיות שלו.
לקריאת הרשומה ולצפיה ביותר תמונות לחצו על הקישור.

יום שישי, 23 בדצמבר 2011

עיצובו ובניותו של שרפף מדרגה

שרפרף מדרגה משמש כעזר לטיפוס לצורך הנחה והסרה של חפצים ממדפים. כניראה שהצורה הקלאסית שלו פותחה ע"י כת השייקרים וכללה מושב וגב גבוה. הגב שימש כידית נשיאה המאפשרת למשתמש להעתיק את השרפרף ממקום למקום בנוחות וללא צורך להתכופף. שרפרים שייקרים ניתלו על הקיר בגמר השימוש, בדומה לכסאות שייקרים. אני בחרתי לאמץ את השרפף הזה ולהפוך אותו לפרוייקט קורס נגרות מתחילים שאני מלמד בניו יורק. השרפרף שעיצבתי ושאותו הורתי  לתלמידים מכיל כמה מחיבורי הנגרות החזקים והפשוטים ביותר. דרכו למדו הסטודנטים לנסר במסור סרט ובמסור שולחן, לשייף, לחוקק (בעזרת מפסלת), לכרסם מסילות וחריצים, לקדוח וליצר פקקים להסתרת ראשי ברגים.
בסידרת רשומות בבלוג שלי באמריקן וודוורקט אני מספר על הקורס והפרוייקט. אחת המסימות המעניינות בקורס היתה לתת לסטודנטים לעצב את גב ורגלי השרפרף על פי דרכם. עשינו זאת מבלי לסכן את החיבורים שיצרנו.
הנה הקישור לרשומה הראשונה בסידרה..

יום חמישי, 8 בדצמבר 2011

תערוכת הרהיטים של אהוד אורן בגלריה ברוורמן, ת"א


אהוד אורן הוא אמן רב תחומי העוסק בצילום, עיצוב גרפי ובשנים האחרונות גם בעיצוב רהיטים.
תערוכת הרהיטים שהוא מציג בגלריה ברוורמן שנאצרה ע"י האדריכל והמעצב גיורא אהרוני היא אחד מאירועי הריהוט החשובים שהתרחשו בארץ בשנים האחרונות. יכולותיו של אהוד כאמן צילום וגרפיקה התגשמו ברהיטים שבנה והופכים את הצפיה בתערוכה לחוויה מרתקת. אהוד בחר לצלם נופים עירוניים -- בנייניים, חזיתות, חפצים וחומרים - ולפרוס אותם על גבי רהיטים קובייתיים הבנויים בשלל פרופרציות ודרכי העמדה. חלק מהרהיטים שלו מדמים ביניינים ממש. אחרים הם ביניינים או חזיתות בניין שעברו דקונסטרוקציה. רהיטים אחרים כמו שידת המגירות הנמוכה עלולים אף להטעות את המתבונן שיחשוב: "מה עושה כאן ארמת קרטון למיחזור?"



ההפתעה והעניין ברהיטיו של אהוד נובעת מיכולתו להזמין את החוץ אל הפנים, את חזית הבניין אל תוך חלל הפנים. להקטין את הגדול ולחברו לקטן (בניין הופך ארון) ולעשות כל זאת באלגנטיות והחלטיות. הדיאלוג בין אדריכלות לעיצוב רהיטים מתרחש זה מאות שנים. פרופורציות, מוטיבים, פרטים ואסטטיקה אדרכלית מהגרים ומשתקעים ברהיטים שאנו מכירים. אדריכלים מפורסמים שלחו ידם בעיצוב רהיטים וטביעת אצבעותיהם הארכיטקטונית ניקרת בכיסאות, בשולחנות ובארונות שבנו. אהוד פוסע באותה דרך, מחדש ומשכלל את אמצעי ההבאה הוויזואלית שהטכנולוגיה המודרנית מתירה לנו.
השיטה הטכנית עימה עבד אהוד היא לצלם ואחר כך להדפיס את הצילומים על משטחי פורמיאקה שהודבקו לחזיתות הMDF שמהם ניבנו הרהיטים.

לכל מי שאוהב עיצוב ורהיטים ממולץ לבקר בתערוכה.

הנה הפרטים:

התערוכה נפתחה ב17 בנובמר וננעלת ב22 בדצבר.
הגלריה נמצאת ברח' השרון 12ב' בתל אביב.
שעות הפתיחה הן:
ב' - ה' בין 11 בבוקר ל7 בעבר
שישי-שבת בין 11 בבוקר לשתיים בצהריים.

info@bravermangallery.com 
www.bravermangallery.com